[Skip Header] Friend Requests Messages Notifications HomeProfile Account(more) Need Help? [End of Header]

Decolorarea parului

by Ana-Maria Paun on April 12, 2011

Decolorarea parului

Decolorarea parului

Principiul decolorarii parului consta în a reduce sau a distruge materia coloranta (pigmentul) continuta în stratul pigmental al parului. Produsele întrebuintate pentru decolorarea parului sunt:

1.apa oxigenata – care este un lichid incolor, fara miros si se obtine prin amestecarea perhidrolului cu apa distilata în proportie variabila, obtinând o concentratie mai mare sau mai mica. Atunci când proportia nu este buna, apa oxigenata degaja oxigen activ. Cantitatea de oxigen eliberata poate sa contribuie la nereusita unui decolorat sau vopsit sau chiar sa nu aiba loc decolorarea parului, neutralizarea permanentului rece. Ea trebuie pastrata la rece si întuneric si se evita orice conta 22222n134w ct al acesteia cu metalele. Transformarea perhidrolului în apa oxigenata se va face în concentratia necesara lucrarii ce urmeaza a fi executata.

2.pudra decoloranta – ca L’Oreal Platin sau Blondoran – care este un produs chimic, ce se amesteca cu apa oxigenata, cu concentratie de 6% (20 volume) si 9% (30 volume). Pentru a nu dauna parului nu trebuie niciodata ca acesta sa decoloreze prea puternic. Se pot executa grade diferite de decolorare, care tin seama de caracteristicile parului.

Se cunosc trei cazuri de decolorare a parului:

  • decolorarea parului cu o nuanta (o decolorare usoara)
  • decolorarea parului cu doua nuante (se produce o decolorare accentuata)
  • decolorarea parului cu 3 nuante (se produce o decolorare puternica)

Felul si calitatea decolorarii parului depind de mai multi factori:

  • de natura parului
  • de culoarea naturala a parului. De ex. un par negru prin decolorare va deveni roscat, un par saten prin decolorare va deveni blond roscat, iar un par blond prin decolorare va deveni blond – deschis, roscat sau blond – deschis – galbui
  • de durata timpului în care se depune decoloratul
  • de produsul întrebuintat cât si de concentratia de apa oxigenata folosita

De ce nu este suficienta o singura decolorare?

De ex. – Daca ati dori sa deveniti blonda si în loc sa obtineti o stralucire argintie apare o nuanta galbuie urâta. Cauza consta în faptul ca orice culoare naturala se decoloreaza printr-un amestec din pigmenti de culoare castanie închisa cu pigmenti roscati. Prin oxidare, însa, se distrug doar pigmenti de culoare castanie închisa iar pigmentii roscati rezista la oxidare si strica tonul blond dorit. Corectarea este posibila numai prin nuantarea culorii roscate cu ajutorul tonalizarii (cu timpul dispare prin spalare) sau

1 Comment

nice post... thanks for sharing.

49 months ago